2CELLOS влизат в света на филмовата музика и представят нов албум - "Score"

2CELLOS влизат в света на филмовата музика и представят нов албум -
Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music
16 Февруари 2017

Словенецът Лука Сулич и хърватинът Степан Хаусер, или 2CELLOS, са най-успешното и динамично инструментално дуо на съвременната музикална сцена. С предстоящия си нов албум – „Score“ – дуетът влиза в света на филмовата музика. Албумът излиза на 17-ти март 2017г. За предварителни поръчки на „Score“ на физически носител у нас, тук: http://http://bit.ly/2kN8xc4.

„Score“ включва някои от най-красивите мелодии от филми и телевизионни сериали, но представени в нови аранжименти за виолончело и оркестър. Записите на албума са реализирани с Лондонския симфоничен оркестър под диригентството на Робин Смит. Аранжиментите са дело на самите Лука Сулич и Степан Хаусер заедно с продуцента Ник Патрик, продуцирал албуми за Джаки Еванчо, Il Divo и Пласидо Доминго.

Албумът се открива с композицията „Game of Thrones Medley", микс от основната тема на култовия сериал и пиесата от саундрака към него - "The Rains of Castamere". Лука Сулич и Степан Хаусер са запалени фенове на сериала "Game of Thrones" и не случайно пилотният сингъл от проекта е музиката от любимата им фентъзи сага. Видеото към сингъла е снимано в Дубровник, градът, който е сред основните локации в сериала.

"Ние сме огромни почитатели на "Игра на тронове" и сме много щастливи, че заснехме видеото към новия ни сингъл в Дубровник, не само заради филма, но и за да можем да покажем на целия свят красотата на нашата страна и на този великолепен древен град" – казват музикантите.

Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Албумът продължава с някои от най-емблематичните филмови теми от незабравими саундтрак албуми като: “My Heart Will Go On” (с Оскар за „Песен от филм“), част от саундтрака към филма „Титаник“, написан от Джеймс Хорнър, Джон Уилямс и основната тема от „Списъкът на Шиндлер“, темата към „Огнените колесници“, написана от Вангелис (също отличена с Оскар).

Албумът включва още теми от филмите „Смело сърце“ (“For the Love of a Princess”) по музика на Джеймс Хорнър, “May It Be” от „Властелинът на пръстените: „Задругата на пръстена“ (представена във филма от Enya); вдъхновяващата “Now We Are Free” от филма „Гладиатор“ от филмовия композитор Ханс Цимер, Лиса Джерард и Клаус Баделт.

2CELLOS притежават неподправен и характерен артистичен стил, с който размиват границите между различните музикални стилове – от класическа и филмова музика, до поп и рок жанра. Дуетът е еднакво впечатляващ на сцената като присъствие и артистична интерпретация,  независимо дали изпълняват творби от Бах и Вивалди или емблематична рок класика. Когато става дума за свирене на живо,  2CELLOS не признават граници и рамки. Дуото концертира по целия свят, а един от страничните проекти в кариерата им е участието в бенда на Елтън Джонс, като 2CELLOS бяха и подгряващи артисти на турнето на музикалната легенда.

Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Съдържание:

1. Game of Thrones Medley
2. May it Be
3. For the Love of a Princess
4. Love Story
5. Cinema Paradiso
6. Moon River
7. Love Theme from The Godfather
8. My Heart Will Go On
9. Rain Man Theme
10. Cavatina
11. Malena
12. Schindler's List Main Theme
13. Titles from Chariots of Fire
14. Now We are Free

Прочетете още