33 години от издаването на един от най-успешните хеви метъл албуми - "Master Of Puppets" на Metallica

33 години от издаването на един от най-успешните хеви метъл албуми -
15 Март 2019

Най-успешната хеви-метъл банда в историята на световната музика Metallica издава един от най-силните си албуми "Master Of Puppets" през март 1986 година, а именно на 3-ти март. Изминаха 33 години от тогава и тази значителна годишнина ни вдъхнови да обърнем по-обстойно внимание на легендарния албум.

"Master Of Puppets" е третият студиен проект на музикантите, първият албум, който те записват с водеща музикална компания и последният с участието на басиста Cliff Burton, който загива в Швеция по време на турнето в подкрепа на албума. Тавата се превръща в един от най-успешните хеви метъл албуми на всички времена, признат от музикални критици по цял свят.

В годината на издаването си албумът реализира над 6 милиона продадени копия в световен мащаб и е първият албум на Metallica с платинен статус за продажби. Само в САЩ "Master Of Puppets" получава 6 пъти платинен статус, а продадените копия в световен мащаб са над 10 милиона. Парчетата в него са комбинация от виртуозни мелодии и гневни политически текстове. Всички текстове на песни са написани от James Hetfield.

Любопитен факт в чисто музикален аспект, свързан с албума, представлява виртуозното бас соло в инструменталното парче "Orion", което често бива бъркано за китарно соло, поради дистерните (изкривените) си ефекти и необичайния начин на свирене на бас китара, което е с цел постигане на по-тежко и мощно звучене.

Прочетете още