Aerosmith планират турне за 50-ата годишнина на групата през 2019

Aerosmith планират турне за 50-ата годишнина на групата през 2019
Снимка: Marcelo Silk Screen
23 Април 2018

Съоснователят и водещ китарист на Aerosmith Джо Пери сподели в интервю за изданието Atlantic City Weekly, че Aerosmith планират дати за турне през 2019-а, с които да отпразнуват подобаващо забележителната половин вековна история на групата. Дотогава те могат да участват във фестивали или да имат единични концерти, но не и същинско турне.

Снимка: bobnjeff

"През 2019 г. ще затворим своята 50-а годишнина, така че планираме дати и концертна обиколка, за да го отпразнуваме. В момента сме насочили силите си да завършим соло проектите си, преди да стартираме това.", каза Джо.

Aerosmith е една от групите с най-добри продажби в историята на американския рокендрол, тъй като е продала над 150 милиона копия от албумите си по света. Само в САЩ са продадени 66,5 млн. бройки. Освен това, те притежават рекорда за най-много златни и многоплатинени албуми за американска група. Имат 21 хита в Топ 40 на Billboard Hot 100, девет хита в Мейнстрийм Рок, четири награди Грами и десет награди за музикален клип на MTV. През 2001 г. са удостоени с място в Залата на славата на рокендрола. Включени са в класациите на Rolling Stone и VH1 за 100-те най-велики творци на всички времена.

Прочетете още