Ален Делон става на 83!

Ален Делон става на 83!
8 Ноември 2018

Любимецът на няколко поколения Ален Делон е роден на 8 ноември 1935 г. градчето Со, Франция. Актьор, певец, режисьор, сексимвол, магичен мъж и идол, днес той има рожден ден и става на достолепните 83 години. 

Името му е анаграма на “le don” (дарбата) и затова често се смята, че е псевдоним. Но всъщност това е рождената му фамилия. Определян е като един от секс символите на 60-те. Участвал е в над 90 филма и сериала, режисьор е на 3, сценарист на 10 и продуцент на 23. Носител на наградата "Сезар" за най-добра мъжка роля във филма "Нашата история" през 1985 г. Кавалер на Ордена на почетния легион през 1991 г.

Има четири деца - Антони Делон, Кристиан Аарон Булон, Ален-Фабиан Делон и Анушка Делон. Официално обаче Кристиан Аарон Булон, който също е актьор, не е признат за негов син. Ален Делон се радва 3 внучки от сина си Антони: Лу (родена през 1996 г.), Лив (родена на 25 август 2001 г.), както и Алисън (родена през 1989 г.).

През последните години Ален Делон е известен не само като велик актьор, но и като успешен бизнесмен. Под неговата търговска марка "AD" се произвеждат много стоки (например, парфюми, цигари). Той също е притежател на собствена авиолиния.

Ето някои от най-мъдрите и истински мисли на актьора за живота:

"Мисля, че щастливият човек е онзи, който е сбъднал мечтите си."

" Единственото нещо, което мъжът не успява да разбере докрай, това е жената. Жените са чудо на природата. Невъзможно е да ги разбереш, още по-невъзможно е да си обясниш същността им. Тях можеш само да ги обичаш и да им се възхищаваш. "

"Ако Господ ми бе дал възможност да променя едно-единствено нещо в досегашния си живот, аз не бих допуснал да си отиде от мен любимата ми жена."

"През целия си живот съм правил всичко заради другия пол. Мечтал съм да отдам на любимата си цялото си сърце. Но, уви! Късно научих урока, че мъжът никога не трябва да казва истината. Защо ви е истина, щом има любов?! Обичайте се."

„Парите са средство да постигнеш целите си. Те никога не са падали при мен от небето. Затова ги ценя. Случва се да давам пари в заем или просто да помогна на някой нуждаещ се, но избягвам да говоря за това. Гордея се не с щедростта си, а с моите деца."

"Най-добре правя три неща - работата си, простотии и деца."

Прочетете още