"Bohemian Rhapsody" - Оттеглиха номинацията за награда БАФТА на режисьора Bryan Singer

8 Февруари 2019

Оттеглиха номинацията на режисьора на "Бохемска рапсодия" Брайън Сингър от британските кинонагради БАФТА. Причината са отправените обвинения срещу него в сексуални посегателства над непълнолетни момчета.

Номинацията за лентата в категория "най-добър филм" остава.

В изявление на Британската филмова академия се казва, че поведението, което се приписва на Брайън Сингър, е "недопустимо и несъвместимо" с нейните ценности.

Наградите БАФТА ще бъдат връчени в "Роял Албърт хол", Лондон в неделя, 10-и февруари.

Както съобщихме по-рано, лентата може да бъде премахната и от надпреварата за "Оскар" за най-добър филм. Припомняме, че малко след обявяването на номинациите за "Оскар" се появи статия в "Атлантик", в която четирима мъже обвиняват режисьора, че е блудствал с тях когато са били малолетни. 53-годишният Сингър отрече обвиненията. Той не режисира целия филм – в средата на снимачния процес от компанията продуцент 20th Century Fox го смениха с Декстър Флечър, но част от лентата реално е направена с него на режисьорския стол.

"Бохемска рапсодия" беше премахната и от филмовите ЛГБТ награди, където беше номинирана в категорията за "Най-добър филм", отново заради скандала около Брайън Сингър. На 25-ата годишна церемония по награждаването на тази асоциация Рами Малек спечели наградата на Гилдията на актьорите за най-добър актьор за превъплъщението си в образа на Фреди Меркюри.

Прочетете още