Brahms Alliance - албум на Румен Цветков и Людмил Ангелов, в който звучи виола на 300 години

Brahms Alliance - албум на Румен Цветков и Людмил Ангелов, в който звучи виола на 300 години
12 Април 2019

Майсторът на тънката струна Румен Цветков и пианистът Людмил Ангелов записват албума Brahms Alliance за три дни в Барселона!

Двама приятели, обединени от страстта си към музиката, българският корен и преподавателската си кариера в чужбина, една почти 300 годишна виола, 3 дни записи и 16 композиции, вдъхновени от епичната любов към 2 жени – така изглежда в цифри албумът Brahms Alliance. Най-новото бижу в класическия каталог на Gega New е създадено в студиото на легендарният продуцент и звукорежисьор Алберт Мораледа в Барселона. За Румен Цветков (виола) и Людмил Ангелов (пиано) творбите на Брамс са като таен език за общуване от първата им среща преди две години.

Усещането за Brahms Alliance като за перфектния саундтрак за медитация стартира с Three Romances на Клара Шуман, най-скъпият приятел на Брамс, негова покровителка и знаков пианист за епохата на Романтизма. Цветков и Ангелов отдават респекта си и към другата ключва женска фигура в живота на Брамс – сопраното Полин Виардо, чиито глас и непокорен дух го вдъхновяват да създаде композиции като Bohemiennes, Vielle Chanson и Tarentelle. Харизмата на Виардо оплита в мрежите си и писателят Иван Тургенев, с който скандализират пуританите, живеейки под един покрив със съпруга й и четирите им деца. Сопраното с френски корен обича революциите не само в личния си живот, но и в музиката. Освен като оперна звезда тя гради кариера на гениален пианист и композитор, повлиял на кариерата на творци като Шопен и Лист.

Поръчай Brahms Alliance на CD тук.

Последвай Gega New във Facebook тук.

Прочетете още