Честит рожден ден, Jennifer Lopez

Честит рожден ден, Jennifer Lopez
Снимка: Tatiana T
24 Юли 2017

Една от най-горещите латино и RnB изпълнителки, Дженифър Лопес е родена на 24 юли 1969 г. и днес празнува своя 48-и рожден ден. Позната още като J.Lo, тя се ражда и израства в Бронкс, Ню Йорк. Говори английски и испански. Родителите ѝ са пуерторикански емигранти. Баща ѝ Дейвид е компютърен техник, а майка ѝ – Гуадалупе, учителка в детска градина.

От съвсем малка Дженифър е влюбена в музиката и танците. Виждайки това, родителите й я записват на уроци, още когато тя става на 5. В началото на кариерата си за кратък период танцува в групата на Джанет Джексън.

Снимка: celebrityabc

Кариера на Джей Ло стартира в киното, но през 1999 г. тя навлиза и в дълбоките води на музиката, като издава първия си албум – „On the 6“. В него е включен сингълът „If You Had My Love“, който оглавява американския чарт за сингли 5 седмици и е един от най-големите хитове през същата година.

Дуетът „No me ames“ с Марк Антъни става хит по целия свят. В хитове се превръщат още „Waiting For Tonight“ и „Let’s Get Loud“, за които получава първите си номинации за Grammy.

Албумът „On The 6“ се задържа 11 седмици в топ 20 на Billboard и придобива платинен статус както в Щатите, така и в Европа. Въпреки че достига едва до осмо място в Billboard Hot 100, “Waiting for Tonight” е обявена за най-лесно разпознаваемата песен на Дженифър Лопес. Клипът към парчето печели наградата на Billboard за най-добро поп видео, както и наградата на МТV за най-добро денс видео. „On The 6″ става шест пъти платинен.

Снимка: Kalumba2009

Следват множество успехи с всеки следващ албум или проект, с който Джей Ло се захване.

Тази година Forbes я постави като номер едно в класацията на стоте най-влиятелни знаменитости.

Снимка: MusicCelebrity

Актриса, певица, филмов и телевизионен продуцент, моден дизайнер, бизнес дама и филантроп – Дженифър Лопес – е сред най-успешните имена в света на целия шоу бизнес. За последното й турне “Dance Again” се продадоха повече от 1 милион билета, а общият брой на продадените й албуми в света възлиза на над 75 милиона копия ; филмите с нейно участие са донесли над 1.4 милиарда щатски долара приходи в боксофисите, а серията й с парфюми официално се води за най-продаваната продуктова линия на знаменитост в света с продажби от над 2 милиарда щатски долара.

Снимка: Alexis

В личен план, връзките на Дженифър са проследени под лупа от медиите и феновете по цял свят. През 1997 г. тя се омъжва за кубинеца Оджани Ноа, но бракът им трае една година. Връзката ѝ с Пъф Деди продължава от 1999 до 2001 г. Скоро след бурната история с рапъра тя се омъжва изненадващо за своя танцьор и хореограф Крис Джъд, когото среща на снимките на клипа към Love Don't Cost а Thing. И този брак е недълготраен. През октомври 2002 г. е сгодена за Бен Афлек, но и тази голяма любов не издържа на времето и обстоятелствата и през 2004 г. двойката се разделя. На 5 юни 2004 г. тя се омъжва на тайна церемония за Марк Антъни.

Снимка: Viva Iquique weblog / www.

Всички гости са поканени на следобедно парти, никой няма представа, че отива на сватба. На 22 февруари 2008 г. се раждат техните близнаци Ема и Макс. През лятото на 2011 година Дженифър и Марк се разделят. През 2012 г. тя започва да се среща с танцьора Каспър Смарт.

Снимка: Alexis

През лятото на 2014 г. двамата се разделят. Бе известно, че след Каспър, Джей Ло има отношения с Дрейк, но те продължиха само два месеца. Наскоро стана ясно, че латино дивата се среща с бившата бейзболна звезда Алекс Родригез.

Прочетете още