Честит рожден ден, Robbie Williams - Don’t stop entertaining us!

Честит рожден ден, Robbie Williams - Don’t stop entertaining us!
13 Февруари 2019

Роби Уилямс - Хулиганът на британския поп празнува днес 45-я си рожден ден!

Роденият на 13 февруари 1974 г. в английското градче Стоук на Тренд Робърт Питър Уилямс става част от музикалния бизнес, когато е само на 16 години. Тогава той влиза в момчешката група Take That, където е избран след кастинг в цяла Великобритания. С Take That Роби Уилямс печели световна слава, но решава да започне солова кариера и през 1995 година се разделя с момчетата от бандата. През 1996 г. издава кавър на хита на Джордж Майкъл "Freedom", а малко след това излиза и първият му самостоятелен сингъл "Old Before I Die", който достига до номер две в британските класации. През 1997 г. е факт и първият му албум "Life Thru a Lens", част от който е сингълът "Angels". Песента се превръща в тотален хит в Европа и Латинска Америка и благодарение на нея, албумът се задържа в британския топ 10 за 40 седмици, остава общо 218 седмици в класацията като цяло, което го прави 58-я най-тиражиран албум в историята на Великобритания, с продажби от над 2,4 млн. копия.

Следват още 11 албума, издадени до момента. Във Великобритания успехите са главозамайващи – има седем сингъла, които стават №1 и над 20, които се нареждат в топ 10 на чартовете, печели 17 награди "Брит", което го прави рекордьор.

През 2000 г. Роби вече е утвърдена звезда с милиони фенове в Европа и идва моментът певецът да покори американската публика. И това се случва с "Rock DJ", която разбива американските класации.

През 2002 г. Уилямс подписа договор за рекордните 80 млн. паунда с музикалната си компания. И досега контрактът остава най-голямата музикална сделка в британската история. През 2004 г. е избран за най-великия музикант на 90-те години. Тогава името му е вписано и в Британската зала на славата. Роби е фен на Queen. Влиза в "Рекордите на Гинес", след като само за ден са продадени 1 600 000 билета за турнето му през 2006 г. Роби е третият най-пускан изпълнител по британското радио за последните 20 години след Елтън Джон и Джордж Майкъл.

В световен мащаб Роби продава над 77 милиона албума, което го прави един от най-добре продаваните артисти на всички времена.

Благодарим за музиката! Don’t stop entertaining us!

Прочетете още