читАлнЯта в София - ново място за свободни книги

читАлнЯта в София - ново място за свободни книги
Снимка: Читалнята.bg
28 Юли 2015

Възможностите за любителите на литературата съвсем скоро ще се увеличат с още една.София ще се сдобие с модерна градска читалня и нов информационнен туристически център на мястото на ремонтирания стъклен павилион в Градската градина (градинката пред Народния театър) - читАлнЯта.

Новата читалня ще стартира с книжна колекция от над 1500 заглавия от съвременната българска и световна литература. Всички те са събрани по време на тримесечна дарителска кампания, в която се включиха повече от 600 души, издателства и корпоративни спонсори.

Набирането и развитието на книжната колекция ще е постоянно и ще продължи и след отваряне на инфо точката.

Дарение от поне една книга ще бъде и единственият начин за получаване на читателска карта и възможност да се използва читАлнЯта. На място читателите ще имат възможност да четат също и електронни книги на четци PocketBook.

В читАлнЯта ще можете да:

- четете книги

- вземете книги за вкъщи

- дарите книги

Мястото ще съчетава още функциите на информационен туристически център за София. Ще предоставя освен полезна и любопитна информация за столицата, пряк достъп до едни от най-важните атрибути на българската култура - езика и литературата.

Полезна информация:

читАлнЯта ще бъде официално открита на 29 юли, сряда, от 19:00 часа, когато ще бъдат връчени тържествено първите читателски карти, а за доброто настроение ще се погрижат ансамбъл за съвременна класическа музика “180 градуса”. От 30 юли 2015 година читАлнЯта ще отвори врати за всички граждани, с работно време - всеки ден от 10:00 до 20:00 ч.

Прочетете повече на peika.bg

Прочетете още