Чък Бери е оставил в наследство имущество за над 50 милиона долара

Чък Бери е оставил в наследство имущество за над 50 милиона долара
Снимка: collectorsweekly
27 Март 2017

Рок иконата Чък Бери, който почина на 18 март на 90 годишна възраст, е оставил в наследство на семейството си имущество на стойност над 50 милиона долара.

Това съобщи неговият адвокат и музикант Боб Балдори, заедно с когото Бери е работил над 50 години. По думите на Балдори, приятелят му е управлявал финансите си разумно и в перспектива. Бери е получавал около 20 000 долара за изпълнение, като средствата е влагал предимно в интереса си към недвижимите имоти.

„Познавайки собствеността на Чък, няма да се изненадам, ако тя е на стойност най-малко 50 млн. долара“, казва адвокатът. Балдори не коментира другите финансови средства на певеца, но изказа мъката си от липсата на своя близък приятел.

Снимка: naptownblues

Чък Бери е смятан за един от най-влиятелните изпълнители в историята на рока. През 1986 година той стана един от първите изпълнители, включени в Залата на славата на рокендрола. Бери е на пето място в списъка на 100-те най-велики изпълнители за всички времена според списание "Ролинг стоун". Носител е на наградата „Грами“ за особен принос в музиката и развитието на звукозаписната индустрия.

Прочетете още