David Bowie е с две номинации за предстоящите BRIT Awards

David Bowie е с две номинации за предстоящите BRIT Awards
Снимка: getmegingerdoctor
18 Януари 2017

Покойната легенда Дейвид Бауи е номиниран в две основни категории на Британските музикални награди БРИТ. Той получава признание за най-добър британски соло артист. Изпълнителят е номиниран и за британски албум на годината с албума си „Блекстар“, издаден за 69-ия му рожден ден – два дни преди да почине на 10 януари миналата година.

Останалите, които ще се конкурират за най-добър изпълнител, са Крейг Дейвид, Кано, Майкъл Киванука и Скепта. Последният има общо три номинации - и за пробив на годината, и за албум.

Гърл бандата "Литъл Микс" също се сдоби с три номинации за престижните награди, включително за група и сингъл - за Shout Out To My Ex.

Американската певица Бионсе и сестра й Соланж Ноулс са номинирани за най-добра международна изпълнителка, след като и двете пуснаха албуми, посветени на борбата срещу расовите предразсъдъци.

Предварително е известно, че призът "Британска икона" - ще отиде при Роби Уилямс.

За пръв път номинациите за ценните статуетки бяха обявени на живо и излъчвани по ITV1. Самите призове ще бъдат раздадени на 22 февруари в лондонската зала "О2 Arena". Припомняме, че през 2014-та година Бауи спечели приза за най-добър британски соло изпълнител.

Прочетете още