DEPECHE MODE се завръщат ударно с антология, нов албум и турне

DEPECHE MODE се завръщат ударно с антология, нов албум и турне
Снимка: muterecords
20 Октомври 2016

Едни от пионерите на пост-пънк ерата Depeche Mode завършват новия си албум и се подготвят за турне следващата година. Британските легенди се завръщат ударно и се чувстват по-свободни.

Снимка: moonstarblue31

Групата, която превърна електронната музика в неразделна част от мейнстрийм сцената с вихрушка от хитове, най-сетне открива своя собствен ритъм. „Spirit” ще бъде 14-ият поред студиен албум на Depeche Mode и първи от 2013г. насам.

Очаква се „Spirit” да излезе в първата половина на 2017. Освен информацията за готвения албум групата обяви на специална пресконференция и турнето си, което ще стартира през май и ще обхване 32 града и 21 страни от Европа. Началото на обиколката ще бъде поставено на 5 май 2017 година с концерт в Стокхолм, а последна спирка ще бъде румънския град Клуж. Този път, уви, България не е част от включените в списъка дестинации. Феновете на ню-уейв и синт-поп бандата могат да се радват и на още едно попълнение в дискографията на бандата. Съвсем наскоро, на 11-ти ноември излезе дългоочаквания проект на Depeche Mode - антология с всички емблематични и значими видео сингли и интервюта на групата от създаването й до днешни дни - “Video Singles Collection”.

Снимка: Вирджиния Рекърдс/SONY Music Entertainment

Depeche Mode се превърнаха в една от най-значимите и влиятелни групи в света. Създадена през 1981г. от Мартин Гор, Дейв Геън и Анди „Флеч” Флечър, музикантите от Depeche Mode продължават да са на върха вече три десетилетия както в студиото, така и на концертния подиум. Последният албум на групата “Delta Machine“ дебютира на #1 място в чартовете на 12 държави по света, последвано от световно турне пред повече от 2.5 милиона публика (турнето мина включително и през България). Групата има издадени 13 студийни албума с продажби от над 100 милиона албуми и сингли, които им спечелиха славата на „най-популярната група в света на електронната музика“ (Q Magazine).

Снимка: petiplacha

Тагове: НА ФОКУС

Прочетете още