Джоузеф Файнс в ролята на Майкъл Джексън в епизод от нова поредица - "Градски легенди"

Джоузеф Файнс в ролята на Майкъл Джексън в епизод от нова поредица -
Снимка: sjws-against-anime
15 Януари 2017

Актьорът Джоузеф Файнс е в ролята на краля на попа, Майкъл Джексън в филма „Elizabeth, Michael & Marlon”. Лентата е епизод от поредицата Urban Myths, която разглежда разпространени слухове от живота на известни личности. В образа на Елизабет Тейлър влиза Стокард Чанинг, а актьорът Брайън Кокс ще пресъздаде секс символа Марлон Брандо.

30-минутният филм ще проследи вероятно пътуване с кола под наем на трите звезди извън Ню Йорк скоро след терористичната атака на 11 септември 2001 г. Случката е описана в статия на списание Vanity Fair от същата година.

Според нея Джаксън е поканил актьорите на свой концерт в Madison Square Garden, но след ужасното събитие в Голямата ябълка всички полети са били отменени. Затова се е наложило звездите да намерят безопасен начин да се придвижат и да стигнат навреме за шоуто.

Първият трейлър на продукцията обаче предизвика гневната реакция на Парис Джаксън.

"Чувствам се изключително засегната, сигурна съм, че и много други хора са засегнати. Честно, това ме кара да повърна", пише разпалено 18-годишната наследница в Twitter.

Снимка: refinery29

Лентата си спечели противници още с избора на 46-годишния актьор. Мнозина изтъкнаха като причина и думите на самия Майкъл пред Опра Уинфри: "Защо бих искал бял актьор да влезе в кожата ми? Аз съм чернокож американец. Горд съм с расата си. Горд съм с това, което съм."

Покойният певец страдаше от кожното заболяване витилиго, което причинява изсветляване на тена и приживе бе обект на обвинения, че иска да скрие афроамериканския си произход. Семейството му не атакува избора на белокож актьор, а цялостно карикатурния образ на Джако в сериала.

Снимка: refinery29

30-минутните епизоди от комедийния "Градски легенди" драматизират популярни случки от живота на известни личности, чиято истинност е непотвърдена. Продуцентите няколко пъти посочиха, че образите са нарочно преувеличени, а хуморът - незлоблив и не трябва да се приема сериозно.

След негативните реакции обаче британската телевизия "Скай" се извини и обяви, че няма да излъчи епизода, в който Джоузеф Файнс играе Майкъл Джексън.

Прочетете още