Eagles пускат делукс издание на “Hotel California” за 40-тата годишнина на албума

Eagles пускат делукс издание на “Hotel California” за 40-тата годишнина на албума
12 Октомври 2017

На 24-ти ноември Eagles пускат делукс издание на “Hotel California” за 40-тата годишнина на албума.

“Hotel California” се превърна в комерсиален феномен с излизането си през декември 1976 г. Албумът оглави класациите на Billboard за 8 седмици в САЩ, спечели 2 награди Grammy и успя да продаде повече от 32 милиона копия в целия свят. Част от него са хитови сингли, застанали на челната позиция на Billboard. 40 години по-късно, албумът все още има слава на един от най-добре продаваните албуми на всички времена.

Снимка: Орфей Мюзик/Warner Music International

“Hotel California: 40th Anniversary Deluxe Edition” ще съдържа 2 CD-та и 1 Blu-ray аудио, с нов ремастериран звук, 10 неиздавани досега записи на изпълнения на живо, както и стерео миксове с висока резолюция. Представен в книжка с твърди корици към сетът са прибавени и непоказвани досега снимки от епохата, реплика на книжката от турнето и постер.

“Hotel California: 40th Anniversary Deluxe Edition” е с нова ремастерирана версия на оригиналния албум, включващ двата хитови сингъла, достигнали до първа позиция Billboard “New Kid In Town” и заглавното парче, плюс разтърсващия хит “Life In the Fast Lane”. Албумът е номиниран за 5 награди Grammy, и има спечелени 2, в категориите “Record of the Year” и “Best Arrangement For Voices”.

Снимка: Орфей Мюзик/Warner Music International

Сетът отбелязва и дебюта на 10 парчета, записани от изпълнения на живо по време на представлението в 3 нощи в Los Angeles Forum през октомври 1976 г. Записите от концерти, които са направени около месец преди да излезе албума, включват едно от първите изпълнения на живо на песните “Hotel California” и “New Kid In Town”, заедно с други класики на Eagles като “Already Gone”, “Take It To the Limit” и “Witchy Woman”.

Групата направи триумфалното си завръщане на сцената това лято на фестивалите East/West, печелейки вниманието на критици и фенове. Планувани са още дати за тази есен, като на сцената към групата ще се присъединят отново кънтри звездите Vince Gill и Deacon Frey и синът на основателя на Eagles Glenn Frey.

Есенното турне на групата продължава през октомври.

“Hotel California: 40th Anniversary Deluxe Edition” на Eagles ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Прочетете още