Фенове на Роджър Уотърс напускат концертите му заради анти-Тръмп послания

Фенове на Роджър Уотърс напускат концертите му заради анти-Тръмп послания
17 Юли 2017

Агресивната политическа позиция на Роджър Уотърс срещу президента на САЩ не остана подмината от част от феновете. По време на концертите не липсва феноменът "зрители напускат" заради политическа пропаганда, смятайки че анти-Тръмп посланията не са правилни. Уотърс умишлено включи критика към президента Доналд Тръмп в програмата на турнето си в САЩ и спокойно се отнася към факта, че именно поради това някои зрители напускат неговите концерти.

Надуваемо прасе с лика на Доналд Тръмп се рее отстрани. На лозунгите пише, че Тръмп е сексист, расист, лъжец... Изображения, на които държавният глава е като голямо бебе... Или като Хитлер... Това са само част от образите, които музикалните фенове виждат на сцената по време на турнето на Роджър. Обиколката на Уотърс започна на 26 май и са планирани 54 дати. Мотото на турнето е "US + Them" съвпада с излизането на пазара на първия студиен албум на музиканта от 25 години насам - "Това ли е животът, който наистина искаме?" ("Is This the Life We Really Want?")

73-годишният музикант твърди пред СNN, че не съжалява и за минута за начина, по който е решил да изглежда турнето му, въпреки критиките, че представленията приличат повече на анти-Тръмп пропаганда, отколкото на рок концерт. 

Роджър Уотърс защити поведението си в интервю за телевизията с думите:

"Би било по-лесно да бъда на турне, неправейки нищо от нещата, които се виждат сега, ако нямах мнение. Според мен човек трябва да прави избора си дали да върши неща, които смята за правилни, или неща, които му носят повече пари", казва бившият член на Pink Floyd

И продължава:

"Ако търсиш бягство от връзките между хората на планетата, ако искаш да бъдеш отделен от възможността да си взаимодействаш с останалите, ако искаш живот в собствена кула от слонова кост, докато всички останали са врагове, ако имаш нужда да строиш стени - щом това мисли лидера, който си избрал, вероятно това са нещата, в които вярваш. Ако предпочиташ бягството пред политиката по време на рок концерт - отиди да гледаш Кейти Пери...".

Прочетете още