Хакери изнудват Disney за „Карибски пирати. Отмъщението на Салазар“

Хакери изнудват Disney за „Карибски пирати. Отмъщението на Салазар“
Снимка: captainbool-bool
18 Май 2017

Компютърни пирати са получили достъп до една от знаковите суперпродукции на компанията Disney. Това съобщава специализираното издание Hollywood Reporter. Хакерите заплашват, че ще пуснат в интернет „Карибски пирати. Отмъщението на Салазар“. Според Hollywood Reporter те са поискали от компанията да им изплати внушителна сума в биткойни. Ако това не стане, първо ще пуснат 5-минутен отрязък от филма, а след това и сцена с времетраене 20 минути.

Новината за хакерската атака е потвърдил и изпълнителният директор на Disney Боб Айгър, но без да уточни за кой филм става въпрос. Все пак той увери, че компанията е отказала да отстъпи пред това изнудване. Според анонимни източници компанията сътрудничи на полицията и следи за евентуално пускане на филма в интернет.

Сайтът Deadline потвърждава, че става въпрос за новата част на „Карибски пирати. Отмъщението на Салазар“, който се очаква да тръгне по екраните на 26 май.

Други издания пък смятат, че става въпрос за новите приключения на известния персонаж на Pixar Animation Studios - Маккуин Светкавицата, които се предвижда да излязат на екран през юни.

Прочетете още