„Игра на тронове“ спечели „Еми“ за най-добър драматичен сериал

„Игра на тронове“ спечели „Еми“ за най-добър драматичен сериал
20 Септември 2018

На бляскава церемония в Лос Анджелис бяха връчени 70-тите юбилейни награди за ТВ продукции, наричани още телевизионните Оскари. Сериалът "Игра на тронове" бе удостоен с награда "Еми" за най-добър драматичен сериал.

Актьорите от проектът на HBO грабнаха най-чаканата статуетка на вечерта, както и още 8 награди. Така общо „Игра на тронове“ има 47 награди от Академията за 7-те си сезона в ефир. Хитовият сериал бе с 22 номинации. През 2019 г. зрителите ще могат да се насладят на 8-ия и последен сезон на продукцията.

Със 7 награди „Еми“ си тръгна продукцията на Амазон „Прекрасната г-жа Мейзъл“. Рейчъл Броснън и Били Хейдър спечелиха наградата „Еми“ за най-добри комедийни актьори.

За най-добър актьор беше избран Матю Рис от сериала „Американците“.

Британката Клеър Фой пък грабна приза за най-добра актриса за превъплъщението си в образа на кралица Елизабет Втора в сериала „Короната“.

Наградите "Еми" са основани през 1946 г. от Академията за телевизионни изкуства и науки. Тя се връчва в десет категории, сред които за най-добър драматичен и комедиен сериал, най-добри актьори и актриси в тези жанрове, за най-добри програми и развлекателни шоу и т.н.

Прочетете още