Интересни факти за световният любимец на киноманите, Робърт Де Ниро

Интересни факти за световният любимец на киноманите, Робърт Де Ниро
Снимка: ilmondodelcinema
21 Август 2016

Само преди няколко дни, на 17 август, своя 73-ти рожден ден празнува един от най-невероятните, популярните и обичани актьори в киното – Робърт Де Ниро.

Роден през 1943 година в Ню Йорк, той е обявен за един от най-великите актьори на нашето време.

Снимка: 70rgasm

За кариерата му ключова роля играе дългогодишният му творчески съюз с режисьора Мартин Скорсезе, който започва през 1973-та година във филма "Коварни Улици."

Снимка: life-imitates-art-anna

Съвместната работа на Де Ниро и Скорсезе продължава с "Шофьор на такси", "Разяреният бик", "Кралят на комедията", "Добри момчета", "Нос Страх", "Ню Йорк, Ню Йорк" и "Казино".

Снимка: thefilmstage

Любимецът на поколения киномани има десетки номинации и е носител на награди "Оскар" и Златен Глобус за редицата си забележителни роли в киното.

Снимка: vintagesalt

Познаваме добре актьорът като младия Вито Корлеоне в Кръстникът 2, за което превъплъщение заслужено печели Оскар.

Снимка: denirobooty

Втора награда на филмовата академия на САЩ отива при него за изпълнението на главната роля в биографичния филм за американския боксьор Джейк Ламота от 1980 година "Разяреният бик". За същата роля Де Ниро печели и Златен глобус.

Несъмнено той е легендарен. Сред многото филми, които има зад гърба си са: „Последният магнат”, „Ловецът на елени”, „Имало едно време в Америка”, „Ангелско сърце”, „Недосегаемите”, „Пробуждане”, „Виновен по подозрение”, „Обратна тяга”, „Франкенщайн”, „Жега”, „Фенът”, „Да разлаем кучетата”, „Мъже на честта”, „Анализирай това”, „Запознай се с нашите”, „Елитни убийци”, „Високо напрежение” и др.
Снимка: nojillnolife

Представяме ви интересни факти от живота и кариерата на изключителният Робърт Де Ниро:

►Баща му и майка му са от италиански произход. И двамата се занимават с изкуство и рисуване.

►Бъдещият актьор израства в един от най-криминалните райони на Манхатън, наречен Hell's Kitchen (Дяволската Кухня). По-късно той споделя, че средата там му е била от полза за образите на мафиот, които той често играе.

Снимка: bramantino

►На 16 години получава първата си роля в театъра в пиесата "Мечка" на Антон Чехов.

►Интерес представлява фактът, че Де Ниро и Марлон Брандо са единствените актьори, получили Оскар за изпълнение на ролята на един и същ човек. Де Ниро го печели за ролята си на младия Вито Корлеоне в Кръстникът 2, а Брандо получава почетната статуетка (въпреки че отказва да приеме наградата) за ролята си на стария Дон Вито в Кръстникът.

Снимка: josefksays

►Като човек с италиански корени, Де Ниро се справя добре с италианския. За ролята на Вито Корлеоне обаче са му били нужни цели 4 месеца, за да се справи с прочутия сицилиански диалект.

►Има 2 брака и общо 6 деца. Четири от тях са синове, а 2 – дъщери.

►Отбелязва, че любимата му актриса, с която е работил, е Мерил Стрийп.

Снимка: denirobooty

►През 2003 година лекарите откриха рак на простатата на 60-годишния тогава актьор. Снимките на филма "Скрий се и търси" бяха отложени, за да може актьорът да премине лечение. Днес той е здрав, но четири години по-късно застрахователната му компания подаде съдебен иск срещу него с обвинението, че той е укрил данни за здравословното си състояние.

►Признава, че не обича да гледа филмите, в които той участва. "Когато го правя – просто заспивам", споделя с усмивка актьорът в свое интервю.

 

►Де Ниро е смятан за вещ наблюдател на мимики и подробности, както и за отдаден на работата си перфекционист.

Снимка: citizenscreen

Тагове: НА ФОКУС

Прочетете още