James Arthur се завръща с новия си сингъл "Naked"

James Arthur се завръща с новия си сингъл
20 Ноември 2017

След изключително успешни 14 месеца в професионален план, един от най-популярните британски артисти през последните години, Джеймс Артър, представя новия си сингъл "Naked". Песента ще направи световна радио премиера на 24 ноември (петък).

За създаването на сингъла "Naked" Джеймс Артър работи със световноизвестните хит мейкъри ‪Mакс Мартин, Сейвън Котеча и Йохан Карлсон‪. "Четирите акорда в началото са ключовият елемент за цялата песен"  - споделя Джеймс Артър за новия сингъл и продължава: "След това песента се развива с кресчендо и завършва с великолепно хорово изпълнение, но всичко е подчинено на простотата на тези четири акорда. В момента, в който чуеш тези акорди, искаш да запееш".

В звученето на сингъла се усеща и влияние от госпъл музиката - новата страст в търсенията на Джеймс Артър като творец. "Госпъл музиката е жанр, който се оказа изключително близо до моята същност. Обожавам госпъл. Нямам отношение към религията, но тази музика е толкова въздействаща и емоционална. Когато гледах документалния филм за Джоржд Майкъл, си дадох ясно сметка по какъв гениален начин той е преплел вдъхновението си от госпъла в поп музиката и колко е красив резултатът от това". - завършва Джеймс Артър.

Премиерата на сингъл "Naked" съвпада с началото на 11-дневно арена турне на Джеймс Артър на Острова. След края на турнето, той ще се върне в студио, за да продължи работа по предстоящия си трети студиен албум, който ще излезе следващата година. Екипът, който работи заедно с него по проекта, включва имена като Ryan Tedder (фронтмен на бандата OneRepublic), ‪Justin Tranter, ‪Max Martin и други. За новия албум Джеймс казва, че споделя една и съща музикална страст и визия с хората в студиото и че е много развълнуван от резултатите до момента. 

Джеймс Артър прекара лятото на 2017-та в 42-дневно арена турне заедно с музикантите от култовата банда ‪OneRepublic, за които казва, че това са най-вдъхновяващите артисти. "Това турне ми помогна да затвърдя и развия отношенията с музикантите от собствената ми група. Заедно сме от две години, пътувахме с OneRepublic на лятното турне и цялото това начинание се оказа невероятно сплотяващо за нас. В продължение на два месеца живеехме в нещо като Big Brother, но в автобус. Връзката, която се създаде помежду ни е страхотна".

Търси сингъла "Naked" в дигиталните платформи тук: https://JArthur.lnk.to/Naked

Прочетете още