Видеото към „November Rain“ с рекорд в YouTube

Видеото към „November Rain“ с рекорд в YouTube
17 Юли 2018

Видеото към песента на Guns N’ Roses „November Rain“ записа рекорд в YouTube. Клипът е първият от епохата преди появата на популярната дигитална платформа, който преминава един милиард гледания. Припомняме, че YouTube стартира през 2005-а година, а видеото към „November Rain“ е от 1991-а година като сингъла е част от албума "Use Your Illusion I".

Минавайки границата от 1 милиард гледания, видеото става първото от 90-те, достигнало до такъв забележителен интерес, според Forbes. 

Режисирано от Анди Морахън, видеото е едно от най-скъпите правени някога и получава награда на MTV за музикален клип в категория "Най-добра кинематография". Епичният 9 минутен запис е гледан средно около 560 хил. пъти на ден през 2017 г. Статистиката показва, че 83% от гледнията през 2018 г. идват от страни извън САЩ, като Бразилия, Мексико и Аржентина. 

Другите най-гледани клипове от 90-те в YouTube са „Zombie“ на The Cranberries със 739 милиона и „Smells Like Teen Spirit“ на Nirvana със 727 милиона.

А двата най-популярни видеоклипа на Guns N 'Roses след "November rain" са на "Sweet Child O 'Mine", който е бил гледан 694 млн. пъти и "Paradise City", който е с 398 млн. показвания.

Междувременно Guns N’ Roses продължават с концертите в Европа от лятното турне „Not In This Lifetime“ 2018 и през ноември ще се отправят към Далечния изток.

Прочетете още