Колекция с музика от филмите "Гладиатор", "Цар Лъв" "Карибски пирати", "Човек от стомана", "Интерстелар" и още...

Колекция с музика от филмите
Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Classical
20 Януари 2017

Вирджиния Рекърдс и Sony Classical представят колекцията с най-обичаните теми от филмовата музика „HANS ZIMMER - THE CLASSICS“, която ще излезе на музикалния пазар у нас на 10 февруари на CD и винилова плоча в http://musicmall.bg.

Албумът събира за първи път някои от най-великите филмови теми, създадени от един от най-талантливите музиканти на нашето време и водещ филмов композитор – Ханс Цимер!

Тази дълго чакана от феновете колекция на Цимер за пореден път разкрива изключителното многообразие в творчеството на композитора, превърнало го в истински властелин на жанра, с незабравимата музика от филмите „Черният рицар: Възраждане“, „Карибски пирати“, „Човек от стомана“, „Тънка червена линия“, „Гладиатор“, „Цар Лъв“, „Интерстелар“ и други.

Снимка: nolanbegins

Специално за колекцията всички композиции са преаранжирани в нови, вълнуващи аранжименти, за да бъдат изпълнени от някои от най-популярните класически музиканти в света: китайската суперзвезда на пианото Ланг Ланг; магьосниците на челото 2CELLOS и Tina Guo; виртуозните цигулари Максим Венгеров и Линдзи Стърлинг; носителката на награда Брит, саксофонистката Ейми Диксън; световноизвестния джаз тромпетист Тил Брьонер; групата Piano Guys с впечатляващите вокали на поп певицата Леона Луис.

Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Classical

„HANS ZIMMER - THE CLASSICS“ е страхотна колекция с хитовете на един от най-обичаните и успешни композитори в Холивуд. Албум, който ще зарадва легионите от почитатели на Ханс Цимер по целия свят. Композиторът е сред пионерите в използването на новите технологии, интегрирайки по виртуозен начин света на електронната музика с класическите оркестрални аранжименти.

Прочетете още