Кралят на попа Майкъл Джексън оживява в нов мюзикъл на Бродуей през 2020 г.

Кралят на попа Майкъл Джексън оживява в нов мюзикъл на Бродуей през 2020 г.
24 Юни 2018

Животът на краля на попа Майкъл Джексън ще бъде пресъздаден в нов мюзикъл, който се очаква да направи премиерата си на Бродуей, Ню Йорк през 2020 г.

Заглавието все още не е известно, но текстът ще бъде написан от Лин Нотидж, която преподава театър в Колумбийския университет и е двукратна носителка на наградата "Пулицър" за драматургия и ще го създаде с благословията на наследниците на Майкъл Джексън. В мюзикъла ще бъдат използвани песни от богатото музикално творчество на Майкъл. В ролята на режисьор и хореограф на спектакъла ще бъде носителят на наградата "Тони" Кристофър Уилдън, който е голямо име в балета и е работил в Лондон и Ню Йорк, включително и по адаптация на "Един американец в Париж"..

Не за първи път историята на живота на Джексън се появява на сцената. „Цирк дю Солей“ вече направи два спектакъла около хитовете на певеца. Michael Jackson One, който се играе от 2014 и сега може да с гледа в Лас Вегас и Michael Jackson The Immortal World Tour, който се завъртя между 2011 и 2014 г., също с подкрепата на неговите наследници.

Майкъл Джексън почина на 50-годишна възраст през 2009 година от свръхдоза мощен аналгетик, даден от личния му лекар, за да му помогне да заспи.

Прочетете още