Madonna основа детска клиника в Малави

Madonna основа детска клиника в Малави
Снимка: judy dean
12 Юли 2017

Мадона откри детска болница, основана и построена от благотворителната ѝ организация "Raising Malawi". Институтът за детска хирургия и интензивна грижа се намира в град Блантайър. В нея ще има три операционни зали и 50 легла. Клиниката е построена за две години и ще носи името на дъщеря й Мърси Джеймс – едно от четирите деца на Мадона, които тя осинови от Малави.

Американската певица бе приветствана като "символ на майчинския дух" от държавния глава Питър Мутарика.

"Не само ще осигурим детска болница на световно ниво, но това ще бъде и център за обучение. Тя ще е както за лечение, така и за подготовка", каза Мадона на откриването.

Това не е първата подобна инициатива на фондацията на Мадона в държавата, където средната продължителност на живота трудно надхвърля 40 години. Мадона основа благотворителната организация през 2006 година, за да осигури здравеопазване и образование за деца в една от най-бедните държави на света. Досега тя е помогнала за изграждането на 10 училища в Малави.

Припомняме, че певицата осинови две малавийски деца - Дейвид Банда и Мърси Джеймс, през 2006 и 2009 година, както и близначките Естер и Стела по-рано тази година. Тя има още две деца - Лурдес и Роко.

Прочетете още