Най-високоплатените актриси в Холивуд според Forbes

Най-високоплатените актриси в Холивуд според Forbes
Снимка: Tatiana T
17 Август 2017

28-годишната актриса Ема Стоун е поставена на първо място в класацията за най-високоплатени холивудски актриси за 2017 година. Това е класацията на списание Forbes.

Според публикуваната информация Ема е успяла да заработи за последните 12 месеца колосалните 26 милиона долара. Голяма част от тях са придобити благодарение на главната й роля в мюзикъла La La Land. Мюзикълът триумфира на тазгодишните „Оскари” и спечели 6 златни статуетки от общо 14 номинации. Накратко, само за година Ема Стоун грабва и "Оскар" за най-добра актриса и първо място по годишни приходи сред своите колежки от Холивуд.

На второ място удобно се настанява актрисата Дженифър Анистън с доход от 25,5 млн. долара. Както отбелязва изданието обаче, източник на приходите й не са хонорарите й от филмови продукции, а от рекламите й за авиопревозвача „Емирейтс”, „Смартуотър” и козметичната компания „Авеено”.

Челната тройка включва и бившата номер 1 по печалба Дженифър Лорънс, която пада с две позиции спрямо 2015 и 2016 година. За последните 12 месеца тя е спечелила 24 млн. долара покрай филмите си „Майко!” на Дарън Аронофски и „Червеното врабче” на Франсис Лорънс. Не малка е и печалбатата й като рекламно лице на модния лидер Dior. Статистиката обаче сочи, че доходите й са намалели наполовина в сравнение с печалбата й от 46 млн. долара през 2016 година.

Сред първите 10 се нареждат още Мелиса Маккарти, Мила Кунис, Ема Уотсън, Чарлийз Терон, Ейми Адамс, Кейт Блашет и Джулия Робъртс. Общо те са заработили над 172 милиона долара

Прочетете още