Нов филмов римейк за Бони и Клайд

Нов филмов римейк за Бони и Клайд
12 Ноември 2018

Холивудските актьори Клоуи Мориц и Джак О‘Конъл ще изпълнят главните роли в нов филм за известната двойка престъпници Бони и Клайд, съобщава Deadline.com. Лентата ще бъде със заглавие "Любовта е оръжие". Режисьор ще е Кике Майло, който засне фантастичния филм "Ева. Изкуствен интелект“. Снимките на филмовия римейк трябва да започнат през 2019 година.

21-годишната Клоуи Мориц участва във филми като „Мрачни сенки“, „Очи“, „500 дни от лятото“, „Пазители на време“ и „Ако остана“. Носителка е на две награди „Сатурн“, две награди „Млад актьор“ и награда „Изборът на публиката“ в категория „Любима филмова звезда под 25-годишна възраст“. Освен актриса тя е и фотомодел.

28-годишният Джак О‘Конъл е носител на награда на „БАФТА“ в категория „изгряваща звезда“ и награда „TV Choice“ в категория „най-добър актьор“. Добре познат е с ролите си на Пуки Никълс в „Това е Англия“, Марки в „Хари Браун“, Джеймс Кук в „Скинс“ и "Пулсът на парите” от 2016-а, където си партнира с Джулия Робъртс и Джордж Клуни.

Най-известните и романтични престъпници в американската история - Бони Паркър и Клайд Бароу – са млада двойка от Тексас. Те стават известни в началото на 1930 г., а по време на Голямата депресия имената им са синоним на блясък и беззаконие. Техният живот прилича на увлекателен уестърн, където жените пушат пури и размахват пушки, а мъжете ограбват банки и крадат луксозни автомобили. Въпреки това за Бони и Клайд филмът, наречен живот се оказал много по-кратък. През 1934 г. любовниците са обсадени от тексаски рейнджъри и са убити.

Персонажите се появяват на екрана през 1967 г. Тогава се състои премиерата на "Бони и Клайд", в който главните роли играят Фей Дънауей и Уорън Бийти. Разчупвайки много табута в кино-индустрията, филмът придобива култов статус, превръщайки се в еталон за настъпващата нова ера в Холивуд.

Прочетете още