Нов инструментал ще съпровожда изнасянето на знамената преди всяка среща от Световното първенство

Нов инструментал ще съпровожда изнасянето на знамената преди всяка среща от Световното първенство
Снимка: Sony Music & FIFA
21 Юни 2018

Sony Music & FIFA потвърдиха новината, че музикалната тема, съпровождаща изнасянето на националните знамена преди всяка среща от Световното първенство по футбол в Русия е сменена с нова инструментална пиеса, озаглавена “Living Football”, специално създадена от световноизвестните композитори Ханс Цимер и Лорн Балф.

Ханс Цимер е един от най-обичаните и успешни композитори в Холивуд. Той е написал музиката към повече от 120 филма, донесли над 24 милиарда американски долара в бокс офисите по света. Той получава Оскар за музиката към филма „Цар Лъв“. Саундтракът до момента се е продал в над 15 милиона копия (от премиерата си в началота на 90-те години на миналия век). Ханс Цимер е носител на множество отличия включително две награди Златен глобус, 4 награди Грами, награда за цялостен принос във филмовата музика на организацията NBR, Брит награда за класическа музика в категорията „Изключителен принос в музиката“ и други.

Въвеждането на новата музикална тема е част от целия пакет промени, които FIFA предприема по отношение на официалните песни, озвучаването и музикалната атмосфера преди, по време и след футболните срещи.

FIFA е изключително щастлива от начина, по който публиката посреща промените и ще продължава да търси и развива нови инициативи с цел да предложи на зрителите още по-забавна атмосфера на стадионите по време на Световното първенство по футбол.

По Радио 1 и Радио 1 Рок, на всеки кръгъл час от 8 до 18 часа в делнични дни ще звучат новини от Мондиал 2018.

Прочетете още