Оркестърът на Йохан Щраус за първи път в България на 1 декември в Зала 1 на НДК

Оркестърът на Йохан Щраус за първи път в България на 1 декември в Зала 1 на НДК
16 Май 2018

България има привилегията да чуе на живо единствения по рода си оркестър, основан от самия Йохан Щраус през 1843 г. Най-добрите музиканти от Виена в съчетание с най-брилянтните белканто изпълнители от най-известните опери в австрийската столица ще зарадват родната публика с изключителен концерт на 1 декември в Зала 1 на НДК.

Strauss Capelle Vienna е с дълбоки исторически корени. Емблематичният оркестър, който обикаля по света и разпространява музиката на великия композитор, има повече от 3000 представления през последните 40 години на най-престижните музикални сцени. През целия си живот Щраус, а по-късно и синът му, се посвещават на мисията да превърнат Strauss Capelle Vienna в институция, която с годините става една от най-значимите музикални формации не само за Австрия, но и по света.

Създаден преди повече от 200 години, Strauss Capelle Vienna олицетворява неразделна част от музикалната история на Виена. Основателят на оркестъра - самият Йохан Щраус е един от най-обичаните и талантливи австрийски композитори, които очароват поколения наред със своитe изящни мелодии и гениални творби, превърнали се във вечни класики. Единственият по рода си оригинален оркестър на великия Йохан Щраус за първи път у нас в Зала 1 на НДК на 1 декември от 19:00ч.



Билетите за концерта на Strauss Capelle Vienna у нас може да намерите в билетен център НДК, OMV, в мрежата на Eventim.bg и онлайн тук

Прочетете още