Орта Сан Джулио – толкова много в толкова малко

Орта Сан Джулио – толкова много в толкова малко
Снимка: Enrico Giubertoni
5 Май 2015

Орта Сан Джулио се намира в италианския регион Пиемонт в провинция Новара. Градът е ситуиран в северна Италия, на брега на езерото Орта, намиращо се на 100 километра североизточно от Торино. Въпреки своята отдалеченост, Орта Сан Джулио може да се похвали с зашеметяваща гледка към езерото, красиви плажове, целогодишни събития и многобройни културни и исторически паметници в близост.

Снимка:Xerones

В района се намира Светилището на Мадона дел Сасо(Светилището на нашата дама от Скалата), което е разположено върху скала над езерото. Комплексът е от началото на 18-и век и в него може да бъде разгледана църква, изрисувана от италианския художник и скулптор Лоренцо Парацино.

Снимка:Ding Yuin Shan
Събитията около езерото Орта също не липсват. Фестивалът Кусиано ди Мусика Антика е годишно събитие за средновековна музика и култура през юни, което се провежда на остров Сан Джулио. Фестивалът е в продължение на шест дни и включва концерти, барокови симфонии и дискусии за музиката през вековете.

Снимка:Max Giordan

През юли туристите пък могат да участват в събитието „Средните векове на езерото Орта“ с включени туристически обиколки на кулата на Бучоне и средновековния замък, организираните средновековни музикални концерти и средновековен пазар с разнообразни дейности, уъркшопи, паради и забавления, особено за най-малките.

Прочетете повече на peika.bg

Прочетете още