Пианистите Lucas & Arthur Jussen са сред най-успешните артисти на Deutsche Grammophon

Пианистите Lucas & Arthur Jussen са сред най-успешните артисти на Deutsche Grammophon
Снимка: Marco Borggreve
12 Февруари 2018

Холандските пианисти Lucas & Arthur Jussen са сред най-успешните артисти на Deutsche Grammophon. Въпреки ранната си възраст (Lucas - 24 г., Arthur - 21 г.), те отдавна са част от световния концертен свят. Независимо дали излизат на сцената като дует или солови артисти, Lucas и Arthur са обичани от публиката и признати от музикални критици по цял свят.

Снимка: Marco Borggreve

Младите виртуози са свирили с почти всички симфонични оркестри в Холандия. Към професионалния им опит се прибавя и сътрудничеството им с редица известни музиканти като пианиста Lang Lang, с който Lucas свири на концерта Prinsengracht Concert в Амстердам през 2006 г.
През октомври, 2013 г. пианистите представят проекта "Together" - произведение за две пиана, композирано специално за тях от Theo Loevendie. През 2014 г. Lucas и Arthur Jussen придружават краля и кралицата на Холандия по време на първата им визита в Полша. Братята са свирили в почти всички концертни зали в Холандия и са изнасяли рецитали в концертни и фестивални зали в Европа, Япония, Китай и Южна Корея.
През 2010 г. Lucas и Arthur Jussen подписват звукозаписен договор с Deutsche Grammophon, част от семейството на Universal Music Group.

Дебютният им албум с произведения на Бетовен получава платинен статус по продажби и е удостоен с награда на публиката Edison Klassiek Publieksprijs. Вторият им албум с музика от Schubert получава златен статус, а след него музикантите посвещават проект на популярни френски пиано композиции, озаглавен "Jeux". През 2015 г. излиза и четвъртият им албум, посветен на два концерта за пиано от Моцарт, изпълнени с Academy of St. Martin in the Fields под диригенството на Sir Neville Marriner.

Всички албуми на младите виртуози са налични за поръчки на физически носител в онлайн магазин MusicMall.bg тук: http://bit.ly/2sgvjxU.

Прочетете още