Пицата обединява хората повече от всичко друго, независимо от различията им

Пицата обединява хората повече от всичко друго, независимо от различията им
16 Август 2018

Ново откритие, публикувано в научното списание „Royal Society Open Science” гласи, че има едно нещо, което може да сближи хората повече от всичко друго - това е пицата, информира IFLScience. Лесна за консумиране и с цяла палитра от вкусове, пицата е от онези храни, които наистина обединяват хората.

Според изследователите, най-успешното време за сближаване е 2 ч. сутринта. Имайте предвид, че не е задължително да става очи в очи. Дори ако споделите в социалните мрежи, че похапвате пица, повечето будни по това време на денонощието ще откликнат веднага с усмивка и закачлив коментар.

Пицата „застава срещу” религиозни и културни различия, враждата между футболните запалянковци, различията между половете и общо взето се противопоставя на всичко като помага за близостта между хората. И тук поговорката, че любовта минава през стомаха, може да бъде перифразирана като: Най-сигурният път към световния мир минава през стомаха.

Според по-ранно изследване пък, ако веднъж седмично ядете пица, вие няма да напълнеете, ще се чувствате и изглеждате прекрасно и ще сте много по-мотивирани и щастливи. Неделя е най-подходящият ден за това, защото тогава тялото ни се подготвя за новата работна седмица, казват учените. 

Прочетете още