Победителите на наградите BRIT 2018

Победителите на наградите BRIT 2018
22 Февруари 2018

Stormzy и Dua Lipa са големите победители на тазгодишните британски музикални награди – BRIT 2018, които се проведоха снощи в O2 Arena в Лондон. Рапърът от източен Лондон успя да грабне призовете и в двете категории, в които беше номиниран - „Най-добър британски солов изпълнител“ и „Най-добър британски албум“, оставяйки спрягания за победител Ed Sheeran с празни ръце.

Изгряващата британска звезда Dua Lipa също като Stormzy успя да се пребори за 2 от статуетките - за „Най-добра британска солова изпълнителка“ и „Изгряващ артист“. За разлика от рапъра обаче Dua Lipa загуби във всичките останали категории, в които беше номинирана.

Ето как Dua Lipa приема наградата си в категория „Най-добра британска солова изпълнителка“:

Сред останалите британски музиканти, които отнесоха вкъщи призове бяха завърналата се на сцената банда Gorillaz за „Най-добра британска група“, Rag'n'Bone Man за „Най-добър британски сингъл“ - Skin и Harry Styles за „Най-добър видеоклип“ - за визоализацията към "Sign of The Times".

Британските награди включват и редица международни категории. От номинираните чуждестранни музикални артисти пък, лауреати станаха Kendrick Lamar, Lorde и Foo Fighters.

Вижте изключителното изпълнение по време на церемонията на Sam Smith и неговата „Too Good At Goodbyes“:

Прочетете още