Предстоящият троен студиен албум на Боб Дилън, "Triplicate", излиза на 31-ви март

Предстоящият троен студиен албум на Боб Дилън,
Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music
20 Март 2017

Предстоящият троен студиен албум на Боб Дилън, “Triplicate”, ще излезе у нас в деня на световната премиера, а именно на 31-ви март, 2017 година и включва 30 нови звукозаписа на американски стандарти и класически хитове. Това е първият троен албум в изключителната кариера на Боб Дилън. “Triplicate” e 38-мият студиен албум в дискографията на музиканта и първият студиен проект с нови записи след „Fallen Angels“, който излезе в началото на 2016г.

Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Всеки компактдиск съдържа по 10 песни и проследява в тематична последователност музиката от най-големите американски композитори. 10 песни, интерпретирани от артистичното майсторство на Дилън като изпълнител, аранжьор и лидер на група.

„Triplicate“ ще излезе едновременно в няколко формата: в 3CD, тройна винилова плоча и тройна винилова плоча делукс издание (лимитиран тираж). Дигиталната версия на “Triplicate“ е налична вече за предварителни поръчки в iTunes http://(http://smarturl.it/TriplicateiT).

Предишните два албума със записи на американски стандарти („Fallen Angels“ от 2016г.  и „Shadows in the Night“ от 2015г.), донесоха на Боб Дилън две номинации за Грами в категорията „Най-добър традиционен поп вокален албум“. „Fallen Angels“ влезе в Топ 10 на 14 държави включително във Великобритания, САЩ, Италия, Холандия и Австрия, докато „Shadows in the Night“ дебютира в Топ 10 на 17 страни. И двата албума получиха много високи оценки от музикалната критика.

През декември миналата година Боб Дилън получи Нобелова награда за литература. Toй беше удостоен с отличието от шведския Нобелов комитет "заради това, че създаде нови поетични изрази в рамките на голямата американска песенна традиция“.

Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Боб Дилън, който в момента е на 75 години, е първият текстописец, носител на престижната награда. През 2012г., президентът на САЩ Барак Обама награждава Боб Дилън с най-високото държавно отличие - "Медала на свободата". През 2008г. Дилън е отличен с "Пулицър" за „Цялостен принос върху популярната музика и Американската култура чрез въздействието на лирическите си композиции и тяхната поетическа сила”. От 1990 година, Боб Дилън е носител на титлата „Командор на Ордена на Френската Република за изкуство и литература”. През многогодишната си кариера, изпълнителят получава  множество отличия и награди, а класация на сп. „Ролинг Стоун“ го определя като вторият по значение артист в историята на популярната музика след Бийтълс.

Боб Дилън има повече от 125 милиона продадени копия от албумите си по целия свят.

Тагове: Нов албум

Прочетете още