Принс е извършвал тайна благотворителна дейност

Принс е извършвал тайна благотворителна дейност
Снимка: paisleysprince
19 Януари 2017

Принс е извършвал тайна благотворителна дейност в редица градове, разкри в интервю пред списание „Ролинг стоун“ бившата му съпруга Мануела Тестолини.

Легендата почина на 57-годишна възраст през април миналата година. Макар всеки да познава името му като движеща сила в музикалната индустрия, малцина знаят колко състрадателен и човеколюбив е бил той.

„От най-ранното си творчество, той призоваваше за социална промяна и казваше на хората да не бъдат безучастни. Наистина искаше да види, че те са активни и свободни“, казва Мануела. Тя разкри, че Принс е основал собствено благотворително дружество „Love 4 One Another“ към края на миналия век, за да осигури помощ на социално слаби граждани.

Певецът и бившата му съпруга стоят зад множество проекти за изграждане на приюти в редица градове. Въпреки това Принс не е искал името му да се споменава, за да не изглеждат жестовете му като реклама.

„Той видя едно семейство по телевизията, което имаше болно дете, а беше без здравни осигуровки. Вместо да каже „Уау, това е наистина тъжно“ и да продължи напред, ми остави бележка на бюрото и каза да се обадя до телевизията, да се свържа с тези хора и да разбера как да им помогнем“, разказва още Тестолини.

Източник: БГНЕС

Прочетете още