Shawn Mendes с кавър на хита "Under pressure" - в чест на Freddie Mercury и Queen

Shawn Mendes с кавър на хита
16 Октомври 2018

В чест на Freddie Mercury и легендарната музика на Queen и в очакване на предстоящия биографичен филм за групата – “Бохемска рапсодия”, певецът и автор на песни Shawn Mendes представи акустична интерпретация на емблематичния за групата #1 хит от 1981 г. – “Under Pressure”.

Песента, продуцирана от Teddy Geiger, в която звучат и негови вокали, е първият кавър от поредица от 3 кавър версии на популярни артисти в подкрепа на филма “Бохемска рапсодия”. Емоционалното изпълнение на Mendes и Geiger отдава почит не само на Queen, но и на благотворителната инициатива на групата в памет на Freddie – The Mercury Phoenix Trust (MPT). Mendes, заедно с Universal Music Group (UMG) и Queen, ще дарят приходите от песента за каузите на MPT.

"За мен е чест да подкрепя легенди като Freddie и Queen с кавър версия на една от любимите ми песни – “Under Pressure”. Беше толкова вълнуващо да мина през всичко това с един от най-добрите си партньори и истински приятел‚ Teddy Geiger, за кауза, която е толкова близо до сърцата ни", споделя Shawn Mendes.

“Shawn е много талантлив изпълнител. Той и Teddy направиха зашеметяваща версия на класиката на Queen и David Bowie. Всички ние, част от The Mercury Phoenix Trust, сме безкрайно признателни на Shawn и UMG за подкрепата в тази хуманна кауза”, споделя мениджърът на Queen - Jim Beach.

The MPT е организация, основана през 1992 от членовете на Queen - Brian May и Roger Taylor и мениджъра на групата - Jim Beach, в подкрепа на световната борба със СПИН. Повече информация на: http://www.mercuryphoenixtrust.com

Филмът “Бохемска рапсодия” тръгва в кината на 2-ри ноември. Саундтракът към него излиза на 19-ти октомври от Анимато Мюзик/Universal Music Group. Албумът е наличен за предварителни поръчки в онлайн магазин MusicMall.bg: https://bit.ly/2x9dZKr.

Прочетете още