"Si" - новият албум на Andrea Bocelli с много звездни гости и дует със сина му Matteo Bocelli

21 Септември 2018

Andrea Bocelli се колаборира с някои от най-големите музикални звезди в световен мащаб за предстоящия си албум ‘Si’ – събира се отново с Ed Sheeran след оглавилия класациите сингъл ‘Perfect Symphony’ за чисто новата песен ‘Amo Soltanto Te’ (по музика на Ed и текст на Tiziano Ferro), както и с поп сензацията Dua Lipa за песента ‘If Only’. Световната музикална звезда Josh Groban и сопраното Aida Garifullina също участват в албума с дуетни изпълнения с Bocelli. ‘Si’ е първият албум на оперната звезда за последните 14 години – 16 изцяло нови песни и празник на любовта, семейството, вярата и надеждата.

Песните са продуцирани от легендарния Bob Ezrin (работил с Pink Floyd, Lou Reed, Alice Cooper, Deep Purple, Thirty Seconds To Mars), Mauro Malavasi и един от най-дългогодишните приятели на Bocelli - Pierpaolo Guerrini. Освен дуетната песен с Matteo, албумът е със специалното участие и на другия син на Andrea - Amos Bocelli, който изпълнява пиано партията в акустичната версия на ‘Sono Qui’ (I Am Here) и Ali di Libertà. Песента ‘Vivo’ пък е емоционално посвещение към съпругата на Andreа - Veronica. ‘If Only’ (дуетът с Dua Lipa) е създаден в съавторство с Francesco Sartori.

Акцентът в новия албум е въздействащият дует между баща и син – 20 годишният  Matteo Bocelli влиза под светлината на прожекторите за дует с Andrea във ‘Fall On Me’ – красива песен, която отразява връзката между родител и дете. Мелодията й ще звучи във финалните надписи на дългоочаквания нов филм на Дисни – ‘Лешникотрошачката и седемте кралства’ с участието на Кийра Найтли, Макензи Фой, Хелън Мирън и Морган Фрийман.

Новият албум ‘Si’ е наличен за предварителни поръчки на физически носител в онлайн магазин MusicMall.bg: https://bit.ly/2Dg6CHr

Прочетете още