Стинг се завръща към рока с нов албум, който ще излезе до края на годината

Стинг се завръща към рока с нов албум, който ще излезе до края на годината
Снимка: fuckyeahbassguitars
22 Юли 2016

Музикалната легенда Стинг обяви, че до края на годината ще излезе най-новия му албум, в който ще се завърне към своите корени в рока.

В новия проект също така певецът засяга някои популярни политически теми като мигрантската криза и климатичните промени.

Заглавието на предстоящия албум е „57th & 9th“ и се очаква да излезе на 11 ноември.

Снимка: beautiful-side-of-somewhere

В интервю за „Ролинг стоун“ бившият фронтмен на групата The Police заяви, че той прави завръщането към рока след години на музикални експерименти. „Албумът ще е повече рок от всичко, което съм правил досега“, призна Стинг.

Снимка: arutai

Музикантът, който е дългогодишен привърженик на организацията „Амнести интернешънъл“ и редица хуманитарни каузи, посочи, че е подготвил и песента „Inshallah“, която е посветена на масовата миграция към Европа, както и друга - „One Fine Day“, чийто фокус е върху климатичните промени. „Най-големият двигател на миграция ще бъде климатът. Милиони хора ще търсят сигурно място“, посочи още той. В новия албум също така ще присъства и песен, посветена на смъртта на Принс, който почина на 21 април.

Снимка: mybadinfluence

В своето интервю Стинг не пропусна да коментира и „Брекзит“. „Все още съм в депресия заради излизането на Великобритания от ЕС без добра причина за това."

Източник: БГНЕС

Прочетете още