Събития през май 2015 - по света и у нас

Събития през май 2015 - по света и у нас
Снимка: Susanne Nilsson
29 Април 2015

Mini ARt fest fo

1-10 май, София

Този независим фестивал има за цел да представи на софийската публика свободни артисти от България и света. Петото издание на фестивала е насочено към „Различните общества”. Фестивалът си поставя целта да представи различни „общества” създаващи изкуство от всякакъв жанр. Мини Арт Фест ще връчи награда за най-добро представяне на фестивала, скулптура - Златната Мравка. Събитията са разнообразни, много са с вход свободен. Вижте програмата на Mini ARt fest fo.

Златен кукер - международен фестивал на анимационния филм

4-10 май, София

По време на Международния фестивал на анимационния филм МФАФ Златен кукер – София можете да гледате произведения на млади аниматори и студенти по анимация. 

Празник на розата

8 май - 7 юни, Казанлък и околности

Празникът на розата е един от най-забележителните фестивали в България, посветен на красотата и цветята, пролетта и благоуханието на безценната казанлъшка роза. Празникът се празнува за първи път през 1903 г. и оттогава традиционно се провежда през първия уикенд на юни като подготовката и празненствата започват още през май. Това е периодът, през който цъфти нежната маслодайна казанлъшка роза и насища въздуха със своя аромат. Вижтепрограмата на Празника на розата 2015.

Sofia Quest - състезание - преоткрий София

16 май, София

Мислите си, че познавате София? А може би искате да научите нещо повече за историята и културата на столицата? Запишете своя отбор за състезанието Sofia Quest. Всеки отбор се състои от двама души на възраст от 18 до 35 години, като на началния пункт всеки отбор ще получи плик с насоки. От тях участниците трябва да намерят следващия пункт, на който ще преминават през различни задачи и предизвикателства, свързани с историята и културата на София и Европа. След което ще получат насока за откриването на следващия пункт... Подробности и информация за записване за Sofia Quest.

Фестивал на цветята/ Temps de Flors

10-18 май, Жирона, Испания

Всяка година през месец май живописният каталунски град Жирона се превръща в цветна приказка. Улиците, площадите, галериите се изпълват с цветни композиции, килими от цветя и музика на живо. Паралелно с цветните събития се провежда богата културна програма и редица кулинарни събития. Ресторантите в града подготвят тематични менюта, коктейли, десерти, включващи украса от цветя. Подробности за Фестивала на цветята в Жирона.

Прочетете повече на peika.bg

Прочетете още