Уникални вещи на Prince ще бъдат пуснати на търг

Уникални вещи на Prince ще бъдат пуснати на търг
19 Април 2018

Лични вещи и инструменти на музикалната икона Prince ще бъдат продадени на търг в Ню Йорк следващия месец.

Аукционна къща Julien заяви, че на 18 май пуска за продажба над 150 артикула на починалия преди две години певец. Това са снимки от ранна детска възраст, трофеи и някои от най-екстравагантните му облекла. Сред най-ценните са жълта китара "Cloud", направена по поръчка, с гравирани любовни символи. Аукционната къща оценява китарата между 60 000 и 80 000 долара.

Миналата година Julien's Auctions продаде друга китара „Cloud“ за сумата от 70 000 долара. Уникалната по рода си китара на певеца се появява във филма от 1984 г. "Purple Rain". Друга ценна вещ, която ще бъде продадена следващия месец, е електриково синкаво поло, съчетано с панталоните, които Prince носи в навечерието на Нова година в Paisley Park в Минесота.

Според аукционната къща облеклото, с което певецът се появява, свирейки в дует с Lenny Kravitz на наградите MTV през 1999 г., ще бъде продадено най-малко за 50 000 долара. Костюмът, както и много от артикулите, са притежание на бившата съпруга на звездата, Mayte Garcia, танцьорка и майка на единственото припознато дете на певеца, което за огромно съжаление умира скоро след раждането си през 1996 г. поради рядко заболяване.

Поп звездата Prince, смятан за един от най-креативните музиканти на своето време почина на 57 годишна възраст на 21 април 2016 г. от предозиране с мощни болкоуспокояващи.

Прочетете още