Винаги различната Лейди Гага

Винаги различната Лейди Гага
Снимка: Jason H. Smith
27 Юни 2016

Ексцентричната поп звезда Лейди Гага, която нарича своите фенове "малки чудовища", а те нея - "майка чудовище". Винаги различна, тя премина през толкова много превъплащения. Неспираща да изненадва и да провокира. Истинското й име е Стефани Джоан Анджелина Джерманота. Тя е певица и автор на песни, актриса, дизайнер, продуцент, активист, филантроп, бизнесдама. Розовият свят, в който сега живее Лейди Гага, невинаги е бил такъв. В началото се е сблъсквала с доста откази от различни звукозаписни компании и през това време ѝ се е налагало да пее по баровете. След дълго време на трудности сключва договор като текстописец и композитор със Sony. Пише песни за Фърги, Бритни Спиърс, New Kids on the Block, Pussycat Dolls и др. Тогава изпълнителят Acon чува няколко нейни демо записи на песните Money Honey, Beautiful dirty rich и казва на шефа си, че му харесват. Благодарение на това Гага подписва договор с Interscope Records на стойност 800 000 долара, което е нещо изключително за млад изпълнител, защото вече утвърдени имена рядко получават над 500 000.

Тази година Лейди Гага отбеляза своята 30-годишнина. Имаше и доста професионални поводи за празник в годината. През януари певицата спечели първата си награда "Златен глобус" за най-добра актриса в минисериал или телевизионен филм за ролята на вампирска графиня в "Американска история на ужаса: Хотел".

Лейди Гага получи и първата си номинация за "Оскар" за песента "Til It Happens To You" от документалния филм "The Hunting Ground".

През февруари поп звездата пожъна успех с изпълнението на американския химн преди началото на "Супербоул" и с трибюта за покойния Дейвид Боуи на наградите "Грами".

Стефани Джърманота, се радва на стабилна връзка с годеника си, актьора Тайлър Кини, и дори планира брак.

Представяме ви някой интересни факти за Лейди Гага

Учила е в едно училище в Ню Йорк заедно с Парис Хилтън.

Певицата е взаимствала артистичния си псевдоним от популярната песен на Queen „ Radio Ga Ga”.

Лейди Гага е голяма почитателка на Бритни Спиърс. Тя се възхищава на начинът, по който Бритни се държи с медиите и казва за нея: „Де да имах и аз този шанс!”

Започнала е да свири на пиано от 4 годишна възраст, а на 13 е написала първата си балада.

Гага е естествена брюнетка. Не е боядисвала косата си до 20 годишна възраст. Преобразила се е в блондинка, за да не я бъркат с Ейми Уайнхауз.

 

Тагове: НА ФОКУС

Прочетете още