Виртуозите на Миланската Скала свирят в НДК на 27 март

Виртуозите на Миланската Скала свирят в НДК на 27 март
18 Март 2017

Десет дни остават до големия концерт на Виртуозите на Миланската Скала на 27 март в зала 1 на НДК! Едни от най-талантливите световни инструменталисти гостуват в София. 
 
Водач и соло цигулка на оркестъра е прочутият Франческо Де Аджелис, а солист на виолончелото – Сандро Лафранкини. Програмата за концерта на елитните инструменталисти включва произведения от емблематични за италианската класика композитори. 
 
В програмата е селектиран великолепният Росини с третата му соната за четирима, която е написал, когато е бил едва на 12 години. Освен това - Доницети, Витали, Паганини и Рота - съвременният композитор и носител на Оскар за музика през 1975 г. за втората част на филма Кръстникът, който е писал и много симфонична и камерна музика. 
Нино Рота е популярен сред широката публика най-вече като композитор на филмова музика, работи с Фелини, Копола, Зефирели. Концертът му за струнен оркестър, предвиден за концерта, е композиран през 1964 година. В произведението се усеща силното влияние на естетиката на Стравински, с когото са били близки приятели. 

Вариациите на Паганини върху темата от „Мойсей” в изпълнение на маестро Франческо Де Анджелис също са част от концерта на 27 март. За това произведение, което се изпълнява само върху четвърта струна на цигулката, се носят легенди – по време на концерт Паганини късал демонстративно останалите струни и оставял само четвъртата.
 
Билетите за концерта са в мрежата на Eventim и на касата на Билетния център в НДК.

Прочетете още