Албум с неиздавана музика на Prince излиза пет години след смъртта му

Албум с неиздавана музика на Prince излиза пет години след смъртта му
14 Април 2021

Пет години след смъртта на Prince, феновете на легендарния музикант ще могат да чуят негов неиздаван досега албум. "Welcome 2 America" може да бъде очакван на музикалния пазар на 30 юли, съобщава компанията Legacy Recordings. Колекцията, записана през 2010 г., обхваща "тревогите, надеждите и визиите на Prince за променящо се общество и предсказва епоха на политическо разделение, дезинформация и подновена борба за расова справедливост", се казва в изявление на лейбъла. Със заглавен сингъл, който завършва: "Земята на свободния / домът на роба", творбата вероятно ще се нареди сред най-откровено политическите изявления на твореца. Едноименният сингъл вече е достъпен:

Малко след като завършва "Welcome 2 America" през 2010 г. Prince тръгва на турне и изнася редица концерти в САЩ. Последният от тях е в Ингълууд, Калифорния на 28 април 2011 г. и той ще бъде включен във втори диск.

Стандартната версия на албума включва 12 песни. Специалното издание съдържа колекцията на CD и черен винил (плюс дигитално копие с най-високо качество), както и непубликуван до този момент пълен запис на концерта в Ингълууд.

Музикалната икона Prince почина на 57-годишна възраст на 21 април 2016 г. от свръхдоза от обезболяващото лекарство фентанил. Смятан за един от най-креативните музиканти на своето време, през кариерата си е награждаван многократно с престижни отличия, сред които "Оскар" и "Златен глобус". С 39 албума има 38 номинации за Grammy и печели 7 пъти. Включен е в Залата на славата на рокендрола през 2004 година, а музикалната библия - списание Rolling Stone го класира на 27-мо място в списъка "100-те най-велики артисти на всички времена".

Прочетете още