Бдение по повод годишнината от смъртта на Chris Cornell ще се състои на 18 май

Бдение по повод годишнината от смъртта на Chris Cornell ще се състои на 18 май
17 Май 2018

Вдовицата на Крис Корнел, Вики Корнел покани феновете на музиканта да почетат покойния й съпруг на специална церемония в Лос Анджелис. Бдението ще отбележи една година от смъртта на фронтмена на Soundgarden и Audioslave и ще се състои на 18 май на гробището Hollywood Forever, където той бе погребан. Събитието ще започне в седем вечерта местно време.

"С много вълнение се обръщам към вас сега, когато годишнината от кончината на съпруга ми наближава. Крис беше обичан силно от толкова много хора. Децата и аз сме ви страшно благодарни за това, че сте с нас в тези толкова трудни времена. Вашата любов създаде едно сплотена общност от хора, която повече прилича на семейство, което заедно скърби, подкрепя се и ни помага да лекуваме мъката. Без вас, едва ли щяхме да се справим през тези 12 месеца."

"Ще направим бдение в памет на Крис на гробището на 18 май от 19:00 часа. То ще бъде отворено за всички вас, нашето голямо семейство. Каним ви да се присъедините към нас в този ден на молитва, спомени и взаимно уважение."

"Добре знаем, че феновете са милиони и не всеки ще може да присъства физически. За наш ще бъде голяма част, ако в този ден споделите снимки и спомени да това, какво беше Крис за вас. Ще усетим вашата любов, назависимо колко далече се намирате."

"Запалете свещичка, кажете молитва, произнесете неговото име… Loud Love.", написа Вики Корнел.

Крис си отиде на 18 май 2017-а година на 52 годишна възраст. Той бе погребан на церемония на 26 май, на която присъстваха звезди от световния музикален и кино елит като Брад Пит, Джеймс Хетфийлд, Ларс Улрих, Дейв Грол, Фаръл Уилиямс, Ким Таил, Том Морело, Мат Камерън, Къртни Лав и много други музиканти, актьори, близки, приятели и фенове на музиканта.

Корнел бе една от водещите фигури на гръндж сцената през деветдесетте. Освен в Soundgarden и Audioslave, той бе основател и фронтмен на Temple of the Dog. Негово дело бе и саундтракът от поредицата за британския супер шпионин Джеймс Бонд  - "You Know My Name" ("Казино Роял").

Прочетете още