Българче на 10 години взе без грешка изпит по английски на Кеймбридж

Българче на 10 години взе без грешка изпит по английски на Кеймбридж
12 Юли 2019

10-годишният Йордан Иванов от Пазарджик ни донесе повод за гордост. Той смая всички, като постигна максимален резултат на един от най-трудните изпити по английски в света, този на Кеймбридж – YLE Flyers, предават информационните агенции.

Третокласникът се явил на теста, който е предназначен за шесто и седмокласници, които са кандидат-гимназисти, по свое желание. Изпитът има 3 етапа: правоговор, съставяне на текст, слушане с разбиране и преразказване. Финалът е модул от над 50 въпроса, на които трябва да се даде писмен отговор в рамките на 40 минути – за проверка на правописа и пунктуацията. Йордан започнал да пише на английски само преди 2 години, но вече го владее на отлично ниво. Това, според родителите, се дължи на неговата учителка Рада Стоицева. Той говори и разбира езика от 3-годишен. На 6 години майка му го записва като слушател в местна школа, а щом научава английската азбука във втори клас, момчето бързо свиква и да пише правилно на езика на Шекспир.

Майка му скромно казва, че първите си успехи Дани дължи най-вече на себе си и на своите преподаватели. Тя и съпругът ѝ правят всичко възможно да му осигурят занимания при специалисти, но всички са изцяло по негово желание.

Прочетете още