Джулия Робъртс със звезда на Алеята на славата през 2020 година

Джулия Робъртс със звезда на Алеята на славата през 2020 година
26 Юни 2019

След дългогодишна и впечатляваща кариера Джулия Робъртс ще се сдобие със своя звезда на Алеята на славата в Холивуд. Решението е взето от Комитета, който отговаря за Алеята на славата. Все още няма насрочена дата за официалната церемония, но стана ясно, че тя ще бъде през следващата година.

Известна със своята естественост и усмивка, Робъртс печели симпатиите на милиони още с появата си през 1990 година във филма "Хубава жена", който реализира приходи от 464 млн. долара и й носи номинация за "Оскар" за главна женска роля.

Хонорарът й за "Хубава жена" е едва 300 000 долара. Само за сравнение 20 години по-късно тя получава сумата от 25 млн. долара за ролята си в "Усмивката на Мона Лиза".

Други известни филми с нейно участие са "Версия пеликан", "Сватбата на най-добрия ми приятел", "Нотинг Хил", "Булката беглец", "Теория на конспирацията”, "Ерин Брокович", "Бандата на Оушън", "Войната на Чарли Уилсън", "Яж, моли се и обичай" и много други.

Джулия присъства в класацията "50-те най-красиви личности в света" на списание People 12 пъти като я оглавява цели 5 пъти. Носителка е на Оскар за най-добра женска роля във филма "Ерин Брокович" през 2000 година.

Прочетете още