Elton John ще е хедлайнер на фестивал Glastonbury в последния си концерт в родната Англия

Elton John ще е хедлайнер на фестивал Glastonbury в последния си концерт в родната Англия
2 Декември 2022

Легендарният Elton John ще оглави най-големия музикален фестивал на Стария континент, а вероятно и в световен мащаб, Glastonbury догодина, като това ще е последният му концерт в родната Англия, част от прощалното му турне, съобщава Guardian.

Фестивалът ще се проведе от 21 до 25 юни като билетите бяха напълно разпродадени, въпреки че все още нямаше обявени изпълнители, а носителят на пет награди Grammy ще излезе на главната Pyramid Stage в Уърти Фарм, Съмърсет на 25 юни, неделя.

„Не мога да бъда по-развълнуван да бъда хедлайнер на сцената на Pyramid. Тъй като краят на моето турне Farewell Yellow Brick Road наближава, няма по-подходящ начин да се сбогувам с британските си фенове. Те бяха повече от брилянтни и ме подкрепяха през всички върхове и падения в кариерата ми... Нямам търпение да се потопя в духа на най-великия фестивал в света.“, каза Elton John.

На тазгодишното издание на Glastonbury хедлайнери бяха легендата от Beatles Paul McCartney, Billie Eilish и Kendrick Lamar като McCartney и Eilish влезнаха в историята на Glastonbury като най-възрастният и най-младият самостоятелен изпълнител на основната сцена.

Прочетете още