Enrique Iglesias бе определен от Billboard за най-великия латино изпълнител

Enrique Iglesias бе определен от Billboard за най-великия латино изпълнител
20 Октомври 2020

Billboard определи мултиплатинения изпълнител и носител на наградa Grammy, Enrique Iglesias за най-великия латино певец на всички времена и обяви церемонията по награждаването в рамките на Billboard Latin Music Awards, която ще се проведе в сряда, 21 октомври, във Флорида (САЩ).

45-годишният Enrique Iglesias ще бъде признат за "безбройните си постижения и принос в класациите за популярност", съобщи Billboard. Това е първият път, когато певец е удостоен с тази награда, а изборът се основава на формула, която отчита всички хитове, които се появяват в седмичната класация Hot Latin Songs от 1986 г., в допълнение към броя на най-добрите латино албуми, който започва да изброява през юли 1993 г. Това уравнение определи, че синът на Julio Iglesias е най-великият латински артист на всички времена, въпреки че за целите на тази награда "всички времена" е от 1986 г., което в действителност не е "всички времена", а 34 години. Испанският изпълнител влезе в списъка за първи път през 1995 г., когато песента му "Si Tú Te Vas" влезе в Hot Latin Songs, където остана за осем седмици. Това беше първият му #1 от общо 27, които е събрал до момента. С тях той е добавил 189 седмици в списъка.

За своята 25-годишна кариера, Enrique Iglesias има над 40 издадени суперхита в цял свят, повече от 180 милиона продадени копия на албумите си, над 19 милиарда стрийма на парчетата си и 17 милиарда гледания на музикалните клипове към тях, а освен всичко е изнасял концерти във всички краища на света, които се измерват в печалби от над милиард долара, пред публика от 10 милиона човека. А най-големият му хит дойде през 2014 г., когато песента "Bailando" прекара 41 седмици в класацията на Billboard.

Прочетете още