Ето кои са топ знаменитостите в България според класацията на Forbes

Ето кои са топ знаменитостите в България според класацията на Forbes
13 Февруари 2020

Спортът в лицето на 28-годишния тенисист Григор Димитров оглави класацията на българското издание на списание Forbes за отминалата година. Второто място принадлежи на шоу бизнеса и на телевизионния продуцент Магърдич Халваджиян. Трети е ТВ водещият и продуцент Слави Трифонов.

Списъкът, който подрежда 70-те най-популярни и разпознаваеми българи, проследява любопитни тенденции в развитието на шоубизнеса у нас. Тази година телевизията продължава да е основният инкубатор на звезди чрез нови български сериали и мащабни шоу продукции, отбелязват от престижното бизнес издание. Тя ражда новите звезди в шоу бизнеса – шеф-готвачите – и дава поле за изява на все повече титани от театралната сцена. В същото време в класацията намират място новите онлайн звезди като влогъри и инфлуенсъри, които съчетават класическите комуникационни канали с възможностите на социалните мрежи.

Критериите, по които е направена класацията, включват конкретни постижения през изминалата година, осигуряване на работа за повече хора чрез бизнес начинания и работещи фирми, участия в благотворителни и рекламни кампании и др.

Ето кои влизат в Топ 10 в класацията на Forbes Bulgaria:

1. Григор Димитров – тенисист
2. Магърдич Халваджиян – ТВ продуцент
3. Слави Трифонов – ТВ водещ и продуцент
4. Евтим Милошев – ТВ продуцент
5. Любомир Нейков – ТВ продуцент
6. Христо Стоичков – бивш футболист, тв анализатор
7. Кубрат Пулев – боксьор
8. и 9. Иван Христов и Андрей Арнаудов – ТВ продуценти
10. Иван Манчев – готвач и ТВ водещ

Прочетете още