Instagram прилага строги мерки спрямо рекламите на средства за отслабване и козметична хирургия

Instagram прилага строги мерки спрямо рекламите на средства за отслабване и козметична хирургия
20 Септември 2019

Instagram обяви по-строги мерки за постове за продукти за отслабване и козметична хирургия. Някои от публикациите ще бъдат скрити от лица под 18-годишна възраст, докато други, предлагащи "чудодейни“ продукти за намаляване на теглото ще бъдат премахвани. Причината са нарастващите опасения за последиците от промотирането на диетични продукти и нереалистични цели върху младите хор. Често методите са опасни и влияят зле на психическото и физическото състояние на младите хора. Промените ще бъдат приложени и във Facebook.

Сега рекламите с послание "отслабнете бързо" ще бъдат сваляни, а юношите няма да виждат публикации, рекламиращи диети и козметична хирургия. Instagram обаче не пита потребителите за датата им на раждане, когато се регистрират, тоест ограниченията ще опазят само тези, които изрично са съобщили възрастта си на социалната мрежа.

През лятото Instagram обяви и нови мерки срещу онлайн тормоза - първо социалната мрежа ще пита дали хората, написали обидно съобщение, наистина искат да го изпратят. Второ, потребителите ще могат да се откажат да виждат коментарите на хора, които не харесват – но без да ги блокират, да ги докладват за вредно поведение или да спрат да ги следват. Според проучване на Instagram младите хора избягват да предприемат такива действия от страх, че хулиганите могат да се ожесточат допълнително, особено ако се видят на живо.

Прочетете още