Изложба за творчеството на David Bowie се превръща в мобилно приложение

Изложба за творчеството на David Bowie се превръща в мобилно приложение
10 Януари 2019

Мобилното приложение David Bowie Is ще обезсмърти известната пътуваща изложба за творчеството на David Bowie, плод на множеството му съвместни проекти с различни артисти и дизайнери в областта на модата, звука, графиката, театъра, изкуството и киното.

Експозицията приключи окончателно световната си обиколка в големите световни музеи и галерии през юли 2018-а. За 5 години изложбата бе посетена от над 2 млн. души в общо 12 града. Тя дефилира за пръв път във „Victoria and Albert Museum“ в Лондон и тогава се превърна в най-посещаваното събитие в историята на престижния световноизвестен музей.

Oфициалното пускане на приложението бе на 8 януари 2019 г., отбелязвайки рождения ден на гениалния британец, когато той щеше да навърши 72 години.

David Bowie Is включва добавена реалност и е достъпно за iOS и Android. То предлага на потребителите достъп до стотици костюми, видеоклипове, ръкописи на текстове, оригинални творби на изкуството. Много от предметите, които не успяват да влязат в оригиналната изложба, намират своето място в приложението. Сред тях има и някои съвсем нови и ексклузивни експонати.

Приложението е първият продукт от колаборацията между официалния архив на David Bowie и Sony Music Entertainment, Япония, които бяха домакин на изложбата в Токио през 2017 г. Дизайнът и разработката са дело на базираното в Ню Йорк студио Planeta. Te разработват и версия с виртуална реалност, която да бъде издадена по-късно.

Прочетете още