„Лебедово езеро“ с хореография върху лед се завръща през декември

„Лебедово езеро“ с хореография върху лед се завръща през декември
13 Март 2018

Едно от най-любимите класически произведения на всички времена „Лебедово езеро“ отново стъпва на родна сцена в най-атрактивната си форма – с хореография върху лед. Класиката по Чайковски представя Руски държавен балет на лед „Санкт Петербург“.

На 9 декември 2018 г. спектакълът ще преобрази сцената на зала 1 на НДК в заледено езеро, което за пореден път ще потопи българските зрители в приказния свят на грациозните лебеди в изпълнение на руските олимпийски шампиони по фигурно пързаляне.

Смело може да се каже, че „Лебедово езеро“ не се нуждае от представяне – след премиерата си през далечната 1877 година в московският "Большой Театър", произведението гастролира из най-престижните театри по цялото земно кълбо, в редица интерпретации, за деца и възрастни. Фактът, че на 9 декември в НДК ще го изиграят невероятните фигуристи от балет „Санкт Петербург“ пък дава отговор защо да очакваме един още по-ярък и запомнящ се прочит – сложни акробатични фигури, пищна сценография и автентични костюми спират дъха на притихналия от удивление зрител. Сред виртуозните ледени балетисти се отличават европейските и олимпийски шампиони Людмила Белоусова и Олег Протопопов, заедно с още 20 от най-популярните състезатели на Русия, известни още като „Руските господари на спорта“, заради многобройните им победи в най-престижните световни състезания.

Билети за „Лебедово езеро“ от Държавен балет на лед „Санкт Петербург“ на 9 декември вече се продават в мрежата на Eventim и в Билетен център НДК!

Прочетете още